2011. január 31., hétfő

Lala kifli

Kedvenc vendégváró sós kiflim. Viszonylag gyorsan elkészíthető, nem kell sok hozzávaló, és nagyon finom.:-) Ritka az amikor marad belőle másnapra.

Hozzávalók:
-70 dkg liszt,
-2 tojás
-1 kefír
-1 dl étolaj
-2 ek.cukor
-csipet só
- 1 dl tejben 5 dkg élsztő megfuttatva 1 mokkáskanál cukorral

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd kelesztőtálban hagyjuk hogy a duplájára keljen.
Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket:
-20 dkg margarint kikavarunk 1 evőkanál sóval. 
Ha megkelt, a tésztát 4 részre osztjuk. Egy részt magunk elé veszünk, majd kézzel megfelezzük. Mind a két darab tésztát vékony, kör alakúra nyújtjuk, majd az egyikat megkenjük a sós margarinnal. A másik darab tésztával befedjük, majd 16 cikkre vágjuk. 
Egyesével kifliformájúra feltekerjük, majd sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk őket. Kb. 15 percig még hagyjuk a kifliket pihenni. Megkenjük tojással, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon 9-10 perc alatt megsütjük őket.
Hasonlóan járunk el a maradék 3/4 tésztával is, így összesen 64 darab kis kiflink lesz.
Ízlés szerint megszórhatjuk sajttal, köménnyel, szezámmaggal is.
Mivel a tészta viszonylag semleges ízű, így akár édes töltelékkel is kipróbálhatjuk. Én töltöttem már pizzakrémmel is, úgy is nagyon finom volt.


4 megjegyzés:

Kati írta...

Hű, ezek a kiflik fantasztikusan néznek ki!!! :-)

LiliBazsa írta...

Köszi! Nagyon finomak is!!:-))

Timi írta...

Ezt én is nagyon szeretem, és gyakran sütöm! Mi szoktuk pizzakrémmel vagy melegszendvicskrémmel megkenni. Úgy is isteni! A tetejét meg szezámmaggal vagy sajttal szórjuk meg.

szindi írta...

Hmm..ez nagyon jól néz ki:)tuti kipróbálom,köszi a receptet!:)