2011. január 28., péntek

Bounty csoki házilag

A Príma konyha legújabb számában van benne ez a recept. Egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom édesség! Íze teljesen olyan mint a bolti Bounty csokinak! :-)
Hozzávalók: 
-1 dl főzőtejszín
- 30 dkg kristálycukor
-25 dkg margarin
-25 dkg kókuszreszelék

- 30 dkg étcsokoládé
-4 evőkanál olaj
-4 evőkanál víz

A tejszínt a cukorral és a margarinnal lassú tűzön folyamatos kavargatás mellett fölforraljuk. Ha forr, kis lángra állítjuk és még 5 percig hagyjuk a tűzön. Ezután a tűzről levéve belekeverjük a kókuszreszeléket.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral,és a kókuszos masszát egyenletesen elterítjük rajta. Letakarjuk, és egy éjszakát hűtőben dermesztjük.
Másnap gyúrólapra borítjuk a kókuszos masszát, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.

A bevonáshoz a csokit vízgőzön felolvasztjuk az olajjal és a vízzel, majd a kiszaggatott masszát beleforgatjuk.
Sütőpapírra rakva dermedni hagyjuk.
Nekem kb. 35-40 darab lett ebből az adagból, de elég nagy kiszúróval (kb 7 cm) csináltam. A kisebb talán azért is célszerűbb, mert könnyebb a csokiban megforgatni, szebb bevonást lehet készíteni.

2 megjegyzés:

Mária írta...

Kedves Edit!
Kérlek nézz be hozzám!!!
Meglepetés vár rád az oldalamon.

Kati írta...

Mnyam! Holnap ki is próbálom... nagyon gusztusosak... és egyszerűnek tűnik az elkészítése is. :-)