2012. május 28., hétfő

Torta házassági évfordulóra

A szüleim május elején ünnepelték 35.  házassági évfordulójukat. A tesómékkal egy vasárnap délelőtt meglepetésszerűen látogattuk meg  őket, akkor készítettem ezt a tortát:


Végre már volt friss eper, így azzal készítettem a tölteléket. Hogy ne legyen olyan unalmas a megszokott tejszínes eperkrém nagyon apróra tördelt babapiskótával és eper darabokkal "gazdagítottam".


Töltelék/tejszínes eperkrém:


25 dkg epret 10 dkg kristálycukorral és egy kiskanál citromlével és egy kiskanál zselatinnal pürésítsünk botmixerrel. 
500 ml habtejszínt verjünk fel fel kemény habbá, majd a pürésített eperrel  óvatosan keverjük össze.
Ennyi. Nagyon finom krém, gyorsan elkészül, és jól működik málnával, szederrel is.

Nincsenek megjegyzések: