2010. február 27., szombat

Rózsaszín gofri csokoládéöntettel

A recept a Nők lapja konyha februári számában volt benne. A sok gofri variáció közül Lili választotta ki ezt . A valóságban picit rózsaszínűbb mint a képen.
Hozzávalók:
-40 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-3 tojás
-12 dkg olvasztott vaj, vagy margarin
-12 dkg cukor
-1 csipet só
-2 dl tej
-20 dkg mirelit málna felengedve, pürésítve
-ha szükséges a sütéshez olaj

A csokiöntethez:
-1,5 dl tejszín
-1 dl víz
-5 dkg cukor
-10 dkg étcsokoládé
-2 evőkanál kakaópor

A gofrihoz az olvasztott vajat jól kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is, tovább habosítjuk. Ezután következik a tésztába a tej, a só és a málnapüré.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, ezt is hozzáadjuk, majd addig keverjük, amíg csomómentes masszát nem kapunk.
Megsütjük, tálaljuk.
A csokoládéöntethez a tejszínt, a vizet és a cukrot felforraljuk, hozzákeverjük a darabokra tört csokit és a kakaóport. Kicsit tegyük félre hűlni.

Nincsenek megjegyzések: