2010. június 22., kedd

A legfinomabb muffin

Nagyon sokszor sütöttem már nagyon sokféle muffint.Nem véletlenül,hiszen általában gyorsan elkészülnek és finomak is.
A következő muffint Gabriellától tanultam. A krém eredeti receptje Amerikából származik, ahol van egy híres sütöde, a Magnolia Bakery. Rengeteg híresség megfordul itt (vagyis rendel innen), az emberek pedig hosszú sorokban állnak, hogy hozzájussanak 1-2 finom falathoz. Megértem őket. A következő muffin(jó, eredeti nevén cupcake, de tőlem valahogy olyan távol áll ez a szó, nem nagyon szeretem használni) krémje ugyanis olyan finom, hogy első találkozásunknál a kedvencemmé vált.
Egyébként fent nevezett híres cukrászda legismertebb sütije a "vanilla cupcake with the vanilla icing", amit a Szex és New Yorkban is láthatunk (3.évad/5.rész azt hiszem) amint Carrie és Miranda jóízűen falatozzák a sütöde előtt.
Na,és hogyha már ennyit tudunk a sütiről akkor jöjjön végre a leírás! :-))

A muffinhoz:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
17 dkg margarin
15 dkg étcsokoládé
1 dl tej
3 tojás
1 evőkanál instant kávé (nekem 3:1-ben volt itthon, így finom volt)

A csoki kétharmadát felolvasztjuk a vajjal gőz fölött,majd hozzáadjuk a tejet és a kávéport.Hagyjuk kihűlni.
A tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, ezután összekeverjük az olvasztott csokis masszával és a tojásos cukorral.
A megmaradt csokit jó apró darabokra vágjuk és ezt is belekeverjük a masszába.
A muffinformákat megtöltjük,majd közepes sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Magnolia vaníliakrémje:
25 dkg margarin
750-1000 gr. porcukor (Igen, nem elírás ennyi kell bele. Nem hiába New Yorkban tudnak élni, ;-) ) Nekem most legutoljára 850 gr kellett hozzá, de ez változó, függ a porcukor, a vajminőségétől.
125 ml tej
2 teáskanál vanília aroma

A porcukorból először kimérünk 500 gr-ot és a többi hozzávalóval együtt kézi robotgéppel, közepes erősséggel elkezdjük verni. A cukrot folyamatosan adagoljuk hozzá, hogy jó fényes legyen a krém.
Nagyon finom krém, jó vele dolgozni, jól lehet színezni.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Hű! Nem túl édes ez a csoda? ;-) Kipróbáljam? Alkalomadtán biztosan sütök egy adagot. :-)

Gabriella írta...

Jól néznek ki a muffinjaid. :-))) Szuper!!

Ha ez ízlett nektek, akkor próbáljátok ki egyszer a fehércsokis cupcake-t. Egy pár hete tettem fel a blogomba. Nagyon ütös. :-)))))

Puszi a manóknak.