2010. március 23., kedd

Töki pompos

Kevés étel van, amit már annyiszor készítettem volna, mint a Töki pompos. Volt olyan hét, hogy háromszor kellett megsütnöm a férjemnek! Tényleg finom, szeretjük, és így legalább már nem kell érte sorba állni a városban...

Hozzávalók:

a tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 közepes krumpli
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1/2 dl tej
  • 1 kk.cukor
  • 1 kis doboz kefir
  • 3 ek.olaj
a tetejére:

- 1 nagy dobozos tejföl
- lilahagyma
- bacon szalonna (kicsit előpirítva)
- füstölt kolbász
- trappista sajt

A krumplikat kis kockákra vágjuk, és megfőzzük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meglangyosított tejben. A krumplit összetörjük, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, ezután letakarva egy órát kelesztjük.
Egy tepsi alját kibélelünk sütőpapírral, a tésztát elegyengetjük rajta, villával megszurkáljuk. A tésztát előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük. Tényleg nem sok idő, csak addig amíg a teteje kicsit megkeményedik.
Ezután megkenjük fokhagymás tejföllel, elrendezzük rajta a kolbász karikákat, rászórjuk a szalonnát, a hagymakarikákat, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük amíg a sajt megpirul rajta.


Még többet róla : http://www.tokipompos.hu/


3 megjegyzés:

miniMálna írta...

Igen, ez annyival más, mint az enyém, h van rajta kolbász és reszelt sajt is a tetején, meg a tésztájában is van eltérés. De a töki pompos mindenféleképpen finom :) én egyedül megettem fél tepsivel, annyira.

Kiskukta írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok neked és egész családodnak!

Gabriella írta...

Ez tényleg nagyon fini!!!!