2011. április 27., szerda

Villám Mcqueen torta

Balázsnak hétvégén tartottuk a születésnapját. Azt már régebben eldöntöttük, hogy Villám Mcqueen tortája legyen. Elméletben már nagyon tudtam, most eljött az ideje a megvalósításnak is. Bevallom nagyon féltem tőle, így még a férjemet is bevontam a munkálatokba.

1.nap:

Kisütöttem a piskótákat, egy 38x31 cm-es tepsiben. Azt sajnos nem tudom leírni, hogy hány tojásból, ugyanis én 8 tojásból terveztem, de Balázs elcsavargatta a sütő gombját, így olyan lapos piskótám lett, hogy kétfelé alig tudtam vágni, így utána még sütöttem egy 6 tojásosat is.
Amikor kihűlt a piskóta levágtam belőle egy 10 cm-es csíkot, így lett egy 38x21 cm-es piskóta darab, ami az autó testét adta, a maradékot pedig a légterelők és egyéb elemek elkészítésére használtuk fel.

2.nap :

Elkészítettem a tölteléket, ami jelen esetben csoki ganache krém volt. Tudtam hogy sok anyag kell, így rögtön dupla adagot készítettem el:
960 ml habtejszínt lassú tűzön elkezdtem melegíteni, és amikor már éppen elkezdett gyöngyözni levettem a tűzről és simára kevertem benne bő 1 kg!!! étcsokoládét. Amikor kihűlt habverővel jól kihabosítottam. Így is pihent egy kicsit a krém, majd következett a lapok betöltése. Mind a két piskótát kettévágtam, így a  4 piskóta réteg között 3 réteg csoki volt. Kívülről is bevontam, szépen elsimítottam és újra mehetett a hűtőbe pihenni. Este következett a formázás, ami a férjem kézügyességét dicséri. Rettentő büszke volt magára, és én is nagyon örültem, hogy átvette ezt a feladatot. Így igazi családi vállalkozás lett.
3.nap:
Reggel megcsináltam a burkoló színezését.Most először használtam Unidec masszát, nagyon meg vagyok vele elégedve. Jól színezhető, könnyű vele dolgozni.
Miután elkészült átvarázsoltam a tortára, majd ismét hagytam a férjemet, hogy érvényesüljön, így ő simogatta szép egyenletesre mindenhol! ;-) A kép nem lett olyan jó, de szép piros lett a színe.
Délután szintén első próbálkozásként készítettem egy adag Marshallow- fondantot, ezt színeztem és készítettük el belőle a külső díszítést.
A végeredmény:
 És akkor jöjjön néhány kép az ünnepelttel is:


 Ez pedig akkor készült amikor Bazsa meglátta a felvágott tortát:
 Melós torta volt, de megérte vele fáradozni!!!! :-))




2011. április 21., csütörtök

Húsvéti ajánlat

Angi egy nagyon helyes játékra invitált. Húsvéti ajánlót kell összehoznom a blogban szereplő ételekből.

A játék "szabályai":
Írni kell egy bejegyzést Húsvéti ajánlat címmel. Javasolni kell 5 - 10 ételt bármilyen kategóriában. Egy feltétel van, hogy a már korábban közzétett receptjeidből válogass! Ha megkapod a játékra a meghívót, akkor kérlek, küldd tovább 10 bloggernek! A játékot szabadon is "elviheted", nem kell megvárni, míg eljut hozzád!
Akiket én szertnék invitálni erre a játékra:

Azért csak őket, mert már elég sok mindenkihez elért a játék, és jobbnál-jobb ételeket ajánlott mindenki.
Az első a friss kenyér, hiszen a húsvéti sonkához, főtt tojáshoz elengedhetetlen:
Ezután következzen egy sós ropogtatni való, illetve egy isteni finom muffin:


Ebédre egy finom tésztás étel:




Vacsorára ugyan nem a legkönnyebb, de nálunk nagyon-nagy kedvenc a Töki pompos:

Tudom, hogy nem kifejezett húsvéti menü, de mivel az itt szereplő ételek közül kellett választani, ezek mellett döntöttem.

SZÉP HÚSVÉTOT MINDENKINEK!:-)

2011. április 13., szerda

Sonkás-sajtos csiga

Ez az étel remek példa arra, hogy néhány alapanyagból is nagyon finom vacsorát lehet készíteni pillanatok alatt.
Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
-15 dkg sonka
-10-15 dkg füstölt sajt
-1 kis dobozos tejföl
-1 tojás
-só, bors

A leveles tésztát felengedjük, majd jó vékonyra kinyújtjuk. A tejfölt egy kis tálkába kiöntjük.
A sonkát apró darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, majd hozzákeverjük a tejfölhöz. 
Sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a kinyújtott tésztára kenjük.
Óvatosan az egészet feltekerjük, és éles késsel ujjnyi vastag csíkokra felszeleteljük. 
Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk őket, a tetejüket felvert tojással megkenjük. 
Előmelegített, nem túl forró sütőben szép barnára sütjük. 
Nagyon finom lett, pillanatok alatt eltüntette a család. Egy finom teával az egyik legjobb vacsora!! :-))