2011. október 22., szombat

Almarózsa

Ez a gyönyörűség az egyik legegyszerűbb és legmutatósabb édességek egyike. Isteni illata van, és nagyon-nagyon finom!!


Hozzávalók:
-1 csomag leveles tészta
- 4 darab savanykás alma
-1 liter víz + 3 evőkanál cukor
-1/2 citrom leve
-4 evőkanák cukor + 1 kávéskanál fahéj összekeverve
-a szóráshoz porcukor


A fagyasztott leveles tésztát kiengedjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra.
Közben az almákat megmossuk, kettévágjuk és a magházukat eltávolítjuk. Vékony, néhány milliméteres cikkekre vágjuk mind a négyet.
A vizet a 3 evőkanál cukorral és a citrom levével együtt felforraljuk, majd az almákat beledobáljuk. 2 perc múlva óvatosan kiszedjük őket és egy tiszta konyharuhán hagyjuk hogy megszáradjanak.
Ezalatt az idő alatt a kinyújtott tésztát megszórjuk a fahéjas cukorral, kicsit tenyerünkkel meg is nyomkodhatjuk. 
Ha ezzel kész vagyunk a tésztát kb. 4 cm magas csíkokra vágjuk.
Magunk elé húzunk egy csíkot, és szépen kirakjuk az alma szeletekkel úgy, hogy azok picit fedjék egymást. Jobbról balra haladva elkezdjük feltekerni, majd egy muffinsütő mélyedésébe beleültetjük a szép kis rózsánkat.
Előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük kb. 25-30 percig, de figyeljük mert a végén már gyorsan megég.
Ha egy kicsit kihűt megszórjuk porcukorral és így tálaljuk.