Hozzávalók:
a tésztához: a tetejére:
- 1 nagy dobozos tejföl
- lilahagyma
- bacon szalonna (kicsit előpirítva)
- füstölt kolbász
- trappista sajt
A krumplikat kis kockákra vágjuk, és megfőzzük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meglangyosított tejben. A krumplit összetörjük, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, ezután letakarva egy órát kelesztjük.
Egy tepsi alját kibélelünk sütőpapírral, a tésztát elegyengetjük rajta, villával megszurkáljuk. A tésztát előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük. Tényleg nem sok idő, csak addig amíg a teteje kicsit megkeményedik.
Ezután megkenjük fokhagymás tejföllel, elrendezzük rajta a kolbász karikákat, rászórjuk a szalonnát, a hagymakarikákat, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük amíg a sajt megpirul rajta.
Még többet róla : http://www.tokipompos.hu/
3 megjegyzés:
Igen, ez annyival más, mint az enyém, h van rajta kolbász és reszelt sajt is a tetején, meg a tésztájában is van eltérés. De a töki pompos mindenféleképpen finom :) én egyedül megettem fél tepsivel, annyira.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok neked és egész családodnak!
Ez tényleg nagyon fini!!!!
Megjegyzés küldése