2010. június 7., hétfő

Hagymás muffin

Elég sok újhagymánk felhalmozódott itthon, kidobni viszont nem akartam őket. Hargitai György legfinomabb muffinok című könyvében találtam rá erre az egyszerű, gyors és nagyon finom sós muffinra. Nálunk gyorsan elfogyott! :-)
Hozzávalók:
-20 dkg vöröshagyma (ez lehet újhagyma vagy akár lilahagyma is)
-fél csokor metélőhagyma (én ez helyett is újhagymát tettem bele)
-25 dkg finomliszt
-1 cs. sütőpor
-fél kiskanál só
-1 mk. őrölt fekete bors
-1 tojás
-1 dl olaj
-2 dl főzőtejszín
-1 dl tej

A hagymát (vagy hagymákat) apróra vágjuk, majd összeforgatjuk a liszttel, a sütőporral, a sóval és a borssal.
A tojást az olajjal, a főzőtejszínnel és a tejjel felverjük és az előzőekkel összekeverjük.
A muffinsütőt 3/4 részig töltjük a masszával, majd előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Melegen a legfinomabb. ;-)

Nincsenek megjegyzések: