Sütöttem egy 6 tojásos piskótát, majd a következő citromos krémmel töltöttem meg:
-30 dkg puha margarin
-30 dkg porcukor
-2 kisebb tojás
-3 dl tej
-7,5 dkg liszt.
-2 citrom
A lisztet és a tojást jól elkeverjük a tejben, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hideg vízbe állítjuk, kihűtjük. Időnként megkavargatjuk.
Közben a margarint a porcukorral jó habosra keverjük, belereszeljük egy citrom héját. Ha kihűlt a tojásos krém azt is hozzávegyítjük. Kb. 2 citrom levét belecsavarjuk.
Ez az adag krém pont elég volt a torta betöltésére, illetve a fondant alá borításnak.
Nagyon finom krém, jól egyensúlyozta a borítás töménységét.
A marcipánfigurák elkészítése nekem elég sok időbe telt, bő két óra volt a színezés és a figurák megformálása, de megérte, mert nagy sikere volt. Gyakorlott kezeknek biztosan gyorsabban is sikerül. Egy adag fondant masszát készítettem, ami elég volt a bevonásra, figurákra.
A torta ötlete Kiskuktától származik.
2 megjegyzés:
Hű, Edit! Ez nagyon szép! :-)
Szia! Írhatok még a mézeskalácsról? ;-)
Már másnapra megpuhul??? Azt hiszem, ez az a recept, amit keresek! Gyorsan le is írom. :-)
A fondantról: hogy lehet az oldalára simítani anélkül, hogy valahol "összegyűlne". Látom, hogy lehet, ugyanis mindenkié szép sima. :-S
Azóta sütöttem a keresztelőre is, azt is egy kicsit hajlítanom kellett. :-(
Megjegyzés küldése