Az unokatestvérem születésnapjára készült ez a torta. Csak annyi kérése volt, hogy fehér és rózsaszín legyen a borítás, a többi rám volt bízva. Mivel tudtam, hogy utaztatni fogják, így nem akartam túldíszíteni, de mégis szerettem volna valami különlegeset készíteni neki.
6 tojásos piskótát sütöttem 25 cm-es tortaformában. A töltelék tejszines-erdei gyümölcsös krém volt.
A borításhoz ismét Unidec masszát használtam. A csillagokat már előző nap kiszaggattam, kb. fél centi vastagságúra, és a pálcikákkal együtt hagytam hogy jól kiszáradjanak egy keményítős tálcán.
Erdei gyümölcsös krém:
- 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs (de bármilyen friss bogyós gyümölcsből is finom)
-15-20 dkg cukor
-1 tk. zselatin
-0,5 liter habtejszín
- 2 csomag habfixáló
A felengedett gyümölcsöket a cukorral és a zselatinnal összeturmixoljuk.
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket, és már tölthetjük is a tortát.
Nagyon finom krém, és nagyon jól tartja magát, nem esik össze könnyen.
2 megjegyzés:
Nagyon szép lett,különleges ezzel a csillagdíszítéssel:-)
Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése