Soha még eddig eszembe sem jutott, hogy én lekvárt, dzsemet vagy akár befőttet készítsek. Valahogy ez nekem olyan bonyolultnak, macerásnak tűnő dolog volt, megelégedtünk annyival amennyit kaptunk a nagyiktól.
A receptet nem bíztam a véletlenre előkaptam a megsárgult, közel velem egyidős Horváth Ilona szakácskönyvemet, és az ott leírtak alapján készítettem el:
A cseresznyét többször jól átmostam, kimagvaltam, majd botmixerrel pürésítettem úgy, hogy maradjanak benne gyümölcsdarabok is. 1 kg-hoz 30 dkg cukrot számoltam (nagyon édes volt a cseri). Cukor nélkül addig főztem, amíg levének nagy részét el főtte, majd hozzáadtam a cukrot is, amivel még további 30 percig kellett rotyogtatni. Forrón üvegekbe tötöttem, majd száraz dunsztban hűltek ki az üvegek.
Fincsi lett!!! :-)
1 megjegyzés:
Ügyes vagy! ... és milyen attraktív a címke. :-)
Én befőttet raktam el a napokban cseresznyéből, lett is vagy 40 üveggel. :-)
Megjegyzés küldése