A szüleim május elején ünnepelték 35. házassági évfordulójukat. A tesómékkal egy vasárnap délelőtt meglepetésszerűen látogattuk meg őket, akkor készítettem ezt a tortát:
Végre már volt friss eper, így azzal készítettem a tölteléket. Hogy ne legyen olyan unalmas a megszokott tejszínes eperkrém nagyon apróra tördelt babapiskótával és eper darabokkal "gazdagítottam".
Töltelék/tejszínes eperkrém:
25 dkg epret 10 dkg kristálycukorral és egy kiskanál citromlével és egy kiskanál zselatinnal pürésítsünk botmixerrel.
500 ml habtejszínt verjünk fel fel kemény habbá, majd a pürésített eperrel óvatosan keverjük össze.
Ennyi. Nagyon finom krém, gyorsan elkészül, és jól működik málnával, szederrel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése