2013. július 24., szerda

Szülinapi muffinok

Az unokatestvérem 21 éves lett!! :-)Idén torta helyett most  muffinokat szeretett volna vinni a buliba. Minden rám volt bízva, annyit kért csak, hogy gyümölcsös legyen a tésztája, és rózsaszín  a díszítés.


Az alaptésztába szedret és fehér csoki darabkákat tettem, a tetején a díszítés pedig vaníliás-krémsajtos volt. Ehhez 20 dkg vajat habosra kevertem ugyanennyi porcukorral, és egy pici vanília aromával. Amikor már jó krémes volt belekevertem 10 dkg krémsajtot és tovább habosítottam. Legvégén került bele az ételfesték.

2013. július 14., vasárnap

Vaníliás sárgabarack lekvár

Elkészült az idei sárgabarack lekvár adag! Hagyományosan akartam, de az utolsó pillanatban mégis újítottam egy kicsit. Megérte, mert nagyon finom lett a vaníliával kombinált barack. :-)





A barackot alaposan megmostam, majd tisztítás után következett a magozás, darabolás. Lett 6 kg édes gyümölcs, amit botmixerrel pürésítettem, majd kilónként számoltam hozzá 25 dkg cukrot. Tudom, hogy többet szoktak, de most annyira édes volt a barack, hogy nem akartam, hogy a cukor elnyomja az ízét. 
A barackokat elkezdtem főzni, majd amikor már rotyogott hozzáadtam a cukrot, és azzal főztem tovább. Újraforrástól számítva nekem már nem is olyan soká elkezdett sűrűsödni. Egy tányérra kiszedtem néhány kanállal, hogy megnézzem milyen az állaga. Mivel megfelelőnek találtam lentebb vettem alatta a tüzet és beleraktam még 2 vaníliarúd belsejét és két vaníliás cukrot. Ezeket jól elkevertem benne, és el is zártam alatta a gázt. Tiszta, kifőzött üvegekbe töltöttem, fejre állítottam őket néhány percre, majd száraz dunsztban hagytam kihűlni.