2013. március 9., szombat

Fehércsokis-ribizlis muffin

Megrendelésre készült muffin, ugyanis a férjem ma felhívott a munkahelyéről, hogy úúúúúúggggyyyy megenne valami édességet!(Értsd: sütsz gyorsan néhány muffint!?) A fagyasztóban volt némi ribizli, a szekrényben egy kis fehér csoki, így a kérés teljesítve:




A tésztához a jól bevált alaptésztát használtam, kiegészítve a gyümölccsel és a csokival.

Hozzávalók:
-30 dkg liszt
-1 kiskanál sütőpor
-1 mk. szódabikarbóna
-csipet só
-30 dkg kristálycukor
-2 tojás
-4 dl tejszín
-1,5 dl. olaj
-kb. 10 dkg apróra tördelt fehércsoki
- ízlés szerint ribizli vagy bármilyen más bogyós gyümölcs

A lisztet a többi száraz hozzávalóval összekeverjük, majd mehet hozzá a tojás, tejszín, olaj. Összekeverjük az összes hozzávalót, beledobáljuk a csokidarabkákat és a ribizlit is.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig.

A krémhez:
20 dkg gyümölcsöt összeturmixolunk 10 dkg cukorral, egy citrom reszelt héjéval és egy csipet zselatinnal.
2,5 dl. habtejszínt kemény habbá verünk és a gyümölcspürével összeforgatjuk. 
Habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejét díszítjük vele.